h

Manifestatie Laat Fryslan niet zakken!

Foto: SP

Op initiatief van de werkgroep LAATFRYSLÂNNIETZAKKEN zal op 28 Mei van 10.30 tot 14.00 uur de manifestatie “Laat Fryslân niet zakken” plaatsvinden in Oppenhuizen.

Samen met dorpsbelangen, bewoners, Gas(t) vrij Terschelling, Waddenvereniging en diverse politieke partijen zullen wij minister Kamp laten weten dat we bezorgd zijn, heel erg bezorgd!
Meerdere malen hebben we de minister laten weten dat we geen gaswinning willen in Friesland. Maar minister Kamp luistert slecht en de gaswinbedrijven, zoals Vermilion, Tulip Oil, NAM, en Engie zijn uit op de enorme winsten die ze voor hun aandeelhouders binnenhalen. Sommige aandeelhouders weten of willen niet eens weten dat ze geld beleggen in dit soort bedrijven!!! En als er, ondanks al onze inzet om de gaswinning te keren, straks, heel arrogant, toch besloten wordt tot nieuwe gaswinning, dan eist Friesland een fatsoenlijke nulmeting en omgekeerde bewijslast. Maar zover is het nog niet!!
Den Haag kan nog tot inkeer komen en wij roepen dan ook iedereen op deel te nemen aan de manifestatie “Laat Fryslân niet zakken”.
Om 11:00 zullen we starten met enkele sprekers waaronder andere Eric Smaling en op 11:45 start de optocht naar gaswinlocatie Oppenhuizen.
De manifestatie is een een politiek overstijgende manifestatie waarin we samen met inwoners van Fryslan en de politiek, duidelijk maken dat het zo wel genoeg is geweest.
Machiel Aarten: ”Kom op 28 Mei rond 10.30 uur naar Oppenhuizen it Harspit en neem vooral spandoeken mee, of bloemen om uit te delen aan de inwoners, of om bij het toegangshek te leggen. Het is nu tijd te investeren in duurzame energie, laten we stoppen met het boren naar fossiele energie met alle risisco’s van dien”.
Kijk vooral ook op onze facebookpagina LAATFRIESLANDNIETZAKKEN “like” ons en maak zoveel mogelijk mensen attent op deze pagina.
Met vriendelijke groet, mede namens de gehele organisatie,
Machiel Aarten. m.aarten@fryslan.nl tel: 06-41196211
 

Datum en tijd: 
zaterdag, 28 mei, 2016 - 10:30 tot 14:00
Waar: 
Oppenhuizen Dorpshuis it Harspit.

U bent hier