h

Bestuur

Dit is het bestuur van SP Opsterland
 
Voorzitter
 
 
Ik ben Henk van Rijen, 74 jaar. getrouwd, 2 gehuwde kinderen en 3 kleinkinderen. Na mijn pensionering heb ik met name interesse in gemeentepolitiek. In Luxwoude waar ik woon help ik mee met de dorpsbieb.
Ook ben ik coach voor een zelfhulpgroepje van mensen met een verstandelijke beperking. Onlangs nam ik deel aan de Friese Burgertop. Daarnaast ben ik bestuurslid van FNV Senioren Heerenveen/Opsterland.
Ik vind dat, ook al regeert je partij niet, dan nog moet jouw stem via jouw partij wèl gehoord worden. Het feit dat je geboren bent geeft je het recht om je met de samenleving en haar politiek te bemoeien.  In mijn geval is de SP een geschikte partij om hier samen over na te denken en aan te werken. Het liefst zou ik binnen de gemeente praktisch vanuit onze partij-uitgangspunten iets voor mensen betekenen.
 
 
 
Secretaris

 

Mijn naam is Mo Brak, ik ben 64 jaar jong.
Ik ben geboren in Woerden, daarna heb ik in Utrecht, Zeist, Arnhem en Amsterdam gewoond. Nu alweer ruim 25 jaar in Opsterland.
Ik ben afgestudeerd aan de Sociale Academie de Horst in Driebergen richting Sociaal Cultureel werk, maar ben daarna ik iets heel anders gaan doen, namelijk een circusopleiding.
Ik heb 10 jaar als acrobaat over de hele wereld gezworven en heb samen met mijn partner in Nederland een circusvakopleiding opgericht. Nu heb ik nog een eenmansbedrijfje en geef circuslessen  en workshops. Verder ben ik buurtbemiddelaar, gastvrouw in theater de Skans en wandeltrainster.
Ik vind het fijn om bij te dragen aan een stukje ontwikkeling en vooral plezier in het leven van jongeren. Het gaat tenslotte om hun toekomst.
Ook de zorg voor ouderen vind ik een belangrijke taak van onze samenleving.
Politiek heeft mij altijd al geïnteresseerd, toen ik 8 jaar geleden lid werd van de S.P. wilde ik ook direct actief mijn bijdrage leveren.
Eerlijkheid en respect voor je medemens zijn mijn belangrijkste speerpunten.

 
Algemeen Bestuurslid


Mijn naam is Riekje Bekkema, geboren in 1965. Trotse moeder van 5 kinderen. Mijn eigenlijke beroep is doktersassistente, maar tegenwoordig werkzaam bij de Kwadrantgroep als huishoudelijke hulp en als freelancer doe ik begeiding en bezoekservice. Ik heb me vooral aangesloten bij de SP vanwege de plannen van een nationaal zorgfonds. Ik vind dat ieder mens recht heeft op goede zorg ongeacht de inhoud van hun portemonnee. En dat zorg mijden niet nodig moet zijn in een rijk land als Nederland. 

 

U bent hier