h

Lokale Energie Coöperatie Opsterland (Leco)

17 maart 2013

Lokale Energie Coöperatie Opsterland (Leco)

Lokale energie coöperatie Opsterland (leco)

SP Opsterland is blij  met het initiatief van een aantal inwoners van Opsterland tot het oprichten van Lokale Energie Coöperatie Opsterland ook wel genoemd Leco.

Leco wil groene energie en gas leveren aan alle huizen, bedrijven, scholen en instellingen in Opsterland. Door groot in te kopen kan dit voor een concurrerende prijs. Op dit moment wordt er nog via Green Choice geleverd, maar het is de bedoeling om zelf groene energie te gaan leveren. 

Dit soort initiatieven zal er voor zorgen dat er geen grote clusters windmolens gebouwd hoeven worden. Clusters die de natuur geweld aan zullen doen. Want wat zijn de gevolgen van grote windmolenparken voor de flora en fauna in die gebieden? SP Opsterland is bang dat daar niet voldoende onderzoek naar is gedaan en ziet dan ook meer in kleinere projecten verspreid over de provincie. Daarnaast kan een lokale energie coöperatie op den duur werkgelegenheid scheppen, die de plaatselijke werkeloosheidcijfers dan weer ten goede komt en als dan ook nog alle winst terugvloeit in Opsterland dan is dat een grote stimulans om mee te doen met dit initiatief. 

http://www.leco-energie.nl

U bent hier