h

Voedselbanken kunnen uw hulp gebruiken

17 maart 2013

Voedselbanken kunnen uw hulp gebruiken

Steeds vaker beroep op voedselbanken

 

De crisis slaat hard om zich heen, steeds meer mensen raken hun baan kwijt en velen lukt het niet om binnen een redelijke tijd werk te vinden. Doodgewoon omdat er geen werk is. Neem daarnaast ook nog eens de maatregelen in de sociale verzekeringen en voor je het weet ben je niet alleen je werk kwijt, maar zit je ook binnen twee jaar in de Bijstand. Voor veel mensen heeft dit grote gevolgen en de schulden stapelen zich op. Opeens is er geen geld meer voor de levensstandaard die je gewend was en het geld is al op terwijl er ook nog gegeten moet worden. Wat nu!

Niet alleen jij merkt het maar de voedselbanken ook. Steeds meer mensen moeten noodgedwongen een beroep doen op de voedselbanken. Ze hebben met alles wat er nog betaald moet worden aan vaste lasten niet voldoende geld over om te eten en doen een beroep op de plaatselijke voedselbank. 

De voedselbank screent de mensen die een beroep doen op de voedselbanken en als je in aanmerking komt dan ontvang je elke tweede en vierde vrijdag van de maand een voedselpakket. Momenteel worden er zo'n zeventig pakketten tweewekelijks uitgedeeld. 

Stichting Voedselbank Opsterland is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers met als doelstelling iets te doen aan de armoede en de verspilling. De Stichting Voedselbank Opsterland is afhankelijk van giften en donaties en kan uw hulp goed gebruiken. 

Mocht u na het lezen van dit stukje een donatie willen doen dan kunt u dit storten op banknummer 1017.15.978 t.n.v. Stichting Voedselbank Opsterland, mocht u levensmiddelen willen schenken dan kunt u bellen telefoonnummer 06-21934361 of een e-mail sturen naar info@voedselbankopsterland.nl.

http://voedselbankopsterland.nl/index.php/nl

 

U bent hier