h

Wij zijn Thuiszorg Friesland

3 mei 2013

Wij zijn Thuiszorg Friesland

Wij zijn Thuiszorg friesland

In “Wij zijn de Thuiszorg Friesland”zijn actieve leden verenigt in Abvakabo FNV, die zich sinds ruim een half jaar actief inzet, voor de problemen in de Thuiszorg. en aantal daarvan zijn ook actief lid van de S.P. Zij hebben samen met collega’s actie gevoerd in Friesland, steunbetuigingen opgehaald, aandacht en tijd gestoken in het vertellen aan collega’s over de problemen in de Thuiszorg . Op 6 april jl. heeft "Wij zijn de Thuiszorg Friesland", mede gezorgd dat er 6000 collega’s op het Malieveld in den Haag waren om te protesteren tegen de afbraakplannen in de Thuiszorg.

Maar het werk is nog niet klaar !

 

Op het moment van dit schrijven, wordt er door werkgevers, werknemers en kabinet gesproken over een zorgakkoord. De uitkomst is nog niet bekend, maar zeker is dat er 1.1. miljard op de ouderenzorg moet worden bezuinigd. Abvakabo FNV wil dat de Thuiszorg behouden blijft en wil daarover afspraken maken. Er worden alternatieven aangedragen om de bezuiniging die nodig is, toch te vinden. Niet alleen de huishoudelijke verzorging, maar ook de persoonlijke verzorging staat onder druk. De problemen zijn zeker niet voorbij en zullen uiteindelijk gevolgen hebben voor een deel van de mensen in de VVT ( Verpleeg- Verzorgingshuizen, Thuiszorg)

Wij zijn de Thuiszorg Friesland organiseert daarom:

Een discussieavond met een beeldende voorstelling die droevig, maar zeker ook hilarisch zal zijn! We willen daarna graag met jullie praten over de kabinetsplannen en de gevolgen voor de Thuiszorg. Dat doen we met elkaar in kleinere groepen, zodat iedereen zijn zegje kan doen.

De avonden staan gepland voor:

Dinsdag 21 mei, om 19.30 in Sneek
Donderdag 23 mei, om 19.30 in Franeker.

(de locatie wordt nog bekend gemaakt op de facebookpagina "wij zijn de thuiszorg Friesland" )

Neem gerust je collega mee, belangrijk is dat veel meer collega’s dan tot nu, meepraten over hun baan, maar ook over de zorg aan de cliënten en bewoners.

Met groet, Namens Wij zijn de Thuiszorg Friesland,

Riek van Kampen

Reactie toevoegen

U bent hier