h

Nee tegen deze EU, Ja voor Samenwerken.

19 mei 2014

Nee tegen deze EU, Ja voor Samenwerken.

18-05-2014•Zaterdag 17 mei waren de SP afdelingen Friesland, aanwezig in de binnenstad op de politieke markt.

 
Fenna Feenstra regiovoorzitter afdeling Friesland "De mensen komen door de bezuinigingen, opgelegd door de EU, zonder werk te zitten, de zorg wordt steeds ontoegankelijker en de huren stijgen.  Europarlementariërs ontvangen flinke salarissen,grote onkostenvergoedingen en verspillen onnodig geld zoals bijvoorbeeld het verhuiscircus van Brussel naar Straatsburg en weer terug”. De SP staat voor Superstaat Nee, samenwerken Ja.
 ”Samenwerken in Europa is prima op gebied van grensoverschrijdende zaken zoals milieu, vluchtelingen
en criminaliteit, maar de meeste zaken waar Europa nu de baas over speelt moeten terug naar de nationale parlementen. We willen zelf de baas blijven over onze pensioenen, onze zorg en ons onderwijs”.

De aanloop bij de stand was groot. Mensen waren geïnteresseerd en er kon volop goed van gedachten betreffende Europa gewisseld worden. Op 22 mei zijn de verkiezingen voor het Europees parlement. De SP zet zich in voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

Reactie toevoegen

U bent hier