h

Teken tegen kernwapens

25 september 2014

Teken tegen kernwapens

Beste leden,

In de vredesweek (20 – 28 sept. j.l) is PAX een grote campagne gestart om een nationaal verbod op kernwapens op de politieke agenda te krijgen. We hebben minstens 40.000 handtekeningen om dit Burgerinitiatief in de 2e Kamer behandeld te krijgen.

Even een paar cijfers over kernwapens:

Wereldwijd zijn er 16.300 kernwapens, waarvan er 2.000 op scherp staan. Ook als kernwapens niet ingezet worden, zijn ze bloedlink: jaarlijks gebeuren er tientallen ongelukken en bijna-ongelukken.

Al 115 landen hebben kernwapens verboden. Nederland heeft nog een duwtje in de rug nodig om zich aan te sluiten bij de meerderheid van landen en over te gaan tot een nationaal verbod.

Met je handtekening vraag je de Tweede kamer te debatteren over ons voorstel: een nationaal verbod op kernwapens. Daarvoor zijn 40.000 handtekeningen nodig.

In deze tijd van grote, mondiale spanningen is één wapen voldoende om een afschuwelijke humanitaire ramp te veroorzaken.

Onderteken dit burgerinitiatief op www. tekentegenkernwapens.nl

Wil je zelf aan de slag om handtekeningen te verzamelen, dan kun je een actiepakket met petitieformulieren aanvragen op : info @ tekentegenkernwapens.nl

Ane Zwerver

 

 

U bent hier