h

Fenna Feenstra lijsttrekker SP Fryslân

26 oktober 2014

Fenna Feenstra lijsttrekker SP Fryslân

Fenna Feenstra is op de regioconferentie van de SP op zaterdag 25 oktober unaniem tot lijsttrekker voor de Provinciale Verkiezingen verkozen.
Zij zal leiding geven aan het team van de SP Fryslân onder de slogan: Fryslân 100% sociaal

De dag begon met een toespraak van de penningmeester van de SP, Rosita van Gijlswijk: ‘Deze regering brengt de werkgelegenheid, economie en ons sociale stelsel ernstige schade toe’ zei zij tijdens haar openingsspeech gisteren op de regioconferentie in Leeuwarden. ‘Wij moeten de mensen overtuigen dat ons land beter af is wanneer we de lusten en lasten beter verdelen’.

Rosita Gijlswijk

SP Fryslân heeft met deze wijsheid in het achterhoofd hun verkiezingsprogramma 2015-2019 geschreven, welke op deze conferentie is vastgesteld.

Tussen de agendapunten  door zong Friese blueszanger Jan Scheffer met een heerlijke doorleefde stem voor een lekkere sfeer.

Jan Scheffer

De kandidatenlijst voor de provinciale werd vastgesteld en lijsttrekker Fenna Feenstra werd unaniem verkozen tot het lijsttrekkerschap. Fenna is sinds 2012 Statenlid voor de SP en woordvoerder op het gebied van verkeer en vervoer, natuur en milieu en ruimtelijke ordening. Tevens vertegenwoordigt zij Fryslân in het partijbestuur van de SP.
Zittend Statenlid Jacob W. van der Hoek uit Bakkeveen staat op plaats 2. Op de 3e plaats staat Renny Van der Heide.

Verder staan ‘onze’ Jolanda Geerling - van Overhagen uit Lippenhuizen, Harald Luis uit Gorredijk, Tomas v.d. Meer uit Gorredijk en de al eerder genoemde Jacob van der Hoek uit Bakkeveen op de lijst.
Jos van der Horst is de lijstduwer, dus van hem mogen we ook wat verwachten in de verkiezingscampagne.

SP Fryslân zal gaan voor een ‘energieneutraal’ Fryslân en wil de discussie over duurzame energie, welke nu volledig vastgelopen is, weer lostrekken: ‘Niet voor grote bedrijven, maar met en voor de mensen’ aldus Fenna Feenstra.

De dag werd afgesloten met een toespraak van Nanne de Jong van Het Fries Steunpunt Uitkeringsgerechtigden.

Nanne de Jong

Onder het genot van een drankje en een laatste optreden van Jan Scheffer, kwam er een einde aan een enerverende dag.

Het Team SP-ers in Fryslân is groter en sterker dan ooit, wij zien de verkiezingen dan ook met vertrouwen tegemoet.

Tot ziens in onze campagne!

U bent hier