h

Verslag Ledenvergadering augustus 2014

3 november 2014

Verslag Ledenvergadering augustus 2014

Kort Verslag vergadering SP, afdeling Opsterland 28 aug. 2014

Verslagen naar: aanwezigen, afdelingsbestuur , regiobestuurder, afd.scholing

Opkomst: De voorzitter kan ditmaal maar liefst 12 aanwezigen welkom heten!

Mededeling: Per maandag 1 september is de vernieuwde landelijke SP-site in de lucht - al bezocht?

Open avond decentralisaties dit najaar. De gemeente krijgt per 1 januari 2015 de taak om de regie te voeren over de sociale taken voor Zorg, Werk en Jeugd. Omdat ze hierbij ook bezuinigingen van Den Haag moet realiseren, zal dit ook in Opsterland de nodige veranderingen met zich mee brengen. Deze zullen op de open avond nader worden toegelicht en er zal ook over gedebatteerd kunnen worden. Zodra de datum bekend is leest u hem ook op deze plek.

Landelijk en Regionaal Nieuws

- De SP gaat campagnes starten over de toename van de landelijke kloof tussen arm en rijk en de in uitvoering zijnde en beoogde sluitingen van verzorgingshuizen.

- Het windmolenadvies van commissie Winsemius wordt verwacht begin oktober. De Staten zelf nemen nog dit jaar hun besluit. De SP-fractie Fryslân ziet windmolens

als onontkoombaar voor dit moment om de aan Brussel toegezegde duurzaamheids-doelstelling te halen. De SP is echter alleen vóór - zelfs wanneer ze allemaal in het IJsselmeer zouden komen - als de burgers daarbij participeren.

 

Dorpsbudgetten

Gemeente Opsterland is in 2014 begonnen met aan ieder dorp een (door de Plaatselijk Belangen te beheren) budget uit te keren. Dit bestaat uit een vast bedrag van € 2500 per dorp + € 0.80 per inwoner. Echter met de kanttekening dat dit bedrag moet worden besteed aan zaken/doelen die de participatie, saamhorigheid en zelfregie van de dorpsbewoners en het dorp als geheel bevorderen. We zullen als afdeling aandacht gaan schenken aan dit democratisch in te zetten instrument.

 

Bijzondere ledenvergadering

Alle leden zullen per brief worden uitgenodigd. Doel van de vergadering is het vaststellen van a)het verkiezingsprogramma voor de Staten en b) de SP kandidatenlijst.

De uitnodiging wordt in een envelop aan de Tribune geplakt.

 

SP in Opsterland

Steeds weer in gesprek met mensen: zo komen wij aan de echte ervaringsverhalen en kunnen we van onze kant ons verhaal kwijt. Daarom vindt u ons regelmatig op de markt te Gorredijk en elders. Ook spreken we mensen aan huis.

Tot ziens dus!

U bent hier