h

Verslag ledenvergadering september 2014

3 november 2014

Verslag ledenvergadering september 2014

Kort Verslag vergadering SP, afdeling Opsterland 29 sept. 2014

Verslagen naar: afdelingsbestuur, regiobestuurder, afd.scholing aanwezigen

Opkomst: De voorzitter kan ditmaal 10 aanwezigen welkom heten!

Mededeling: Deze ledenvergadering is een bijzondere : aan de orde is namelijk de behandeling van a)het verkiezingsprogramma voor de Staten en b) de kandidatenlijst voor die Statenverkiezingen in maart 2015.

Besloten info-avond (Zorg, Werk en Jeugd) op 30 oktober ‘14

Speciaal voor leden is een thema-avond over dit onderwerp belegd. Meer hierover leest u elders op deze website.

 

Open avond 3 decentralisaties dit najaar; beoogd is week 48 of 49

Ging het op de besloten avond om algemene info over de nieuwe wetten, op deze Open Avond zal nader worden ingegaan hoe deze voor Opsterlanders uitpakken en er zal ook over gedebatteerd kunnen worden. Zodra de precieze datum bekend is leest u dit op deze plek.

Landelijk en Regionaal Nieuws

- Per 1 september is de landelijke SP-website vernieuwd. Hebt u die al bekeken?

- De SP gaat campagnes starten over de toename van de landelijke kloof tussen arm en rijk (november); de kaarten-protestactie tegen de in uitvoering zijnde en beoogde sluitingen van verzorgingshuizen loopt door.

- Het windmolenadvies van commissie Winsemius wordt verwacht begin oktober. De Staten zelf nemen nog dit jaar hun besluit.

- Het bezoek van staatssecretaris van Rijn aan deze regio is ook door leden van onze afdeling aangegrepen om te protesteren tegen de enorme bezuinigingen in de zorg.

SP in Opsterland

Steeds weer in gesprek met mensen: zo komen wij aan de echte ervaringsverhalen en kunnen we van onze kant ons verhaal kwijt. Daarom vindt u ons regelmatig op de markt te Gorredijk en elders. Ook spreken we mensen aan huis. In beide gevallen zullen we de nieuwe SP Ouderenkrant en ZOO krant uitdelen.

Tot ziens dus!

 

U bent hier