h

Buurten in Hemrik

12 juni 2015

Buurten in Hemrik

Foto: SP

Donderdagavond 11 juni rond 19.00 uur buurten we in Hemrik.

Het dorp is vrolijk versierd en er zijn nog steeds mensen bezig om de laatste versiering aan te brengen voor het dorpsfeest van aanstaande weekend. Het is een vrolijk gezicht en de mensen hebben er zin in. We splitsen op in twee koppeltjes en gaan ieder een straat in om handtekeningen te verzamelen voor de volkspetitie red de zorg en onze kraskaarten actie in het kader van 'Er is genoeg voor iedereen'.

Van deur tot deur worden we vriendelijk ontvangen en werken de mensen mee met de kwis. Het roept op tot veel vragen en goh, nooit geweten. Mensen zijn verrast of geschokt als de tweedeling veel groter blijkt te zijn dan ze dachten.  Zo praten we met veel mensen en krijgen we positieve reacties op het feit dat we bij de mensen langs komen.

Iedereen tekent ook zonder probleem de volkspetitie en als we een zorgmedewerker treffen ontstaat er een diepgaande discussie over wat er allemaal mis is in de zorg. De mevrouw is er emotioneel van en betrokken bij de mensen die langdurig aan hun lot worden overgelaten en zou willen dat er meer gebeurde. Ze kon zoveel misstanden opnoemen dat we haar vroegen om het op papier te zetten en dan zouden wij zorgen dat het bij Renske Leijten terecht zou komen, want onze vrouw in de Tweede Kamer wat zorg aangaat wil het graag weten, weten wij. Alles opschrijven kost teveel tijd maar laat Renske maar contact met  me opnemen. Nou die uitdaging zijn we aangegaan door haar emailadres met begeleidend emailbericht de volgende morgen vroeg richting Renske Leijten te laten gaan, gegarandeerd dat mevrouw van Renske iets terug hoort.

Al met al een leuke avond voor ons maar ook voor de mensen in Hemrik, die het daarnaast ook nog erg leerzaam vonden.
 

Reactie toevoegen

U bent hier