h

Gorredijk, suikerbrood en kraskaarten

28 juni 2015

Gorredijk, suikerbrood en kraskaarten

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

Met een kar vol leuke spulletjes, kraskaarten en suikerbrood met roomboter stond SP Opsterland op haar bekende plekje in Gorredijk actie te voeren.

In het kader van 'Er is genoeg voor iedereen', werden leuke gesprekken gevoerd over de politiek en de keuzes die er gemaakt worden. Dat er ongelijkheid is en de tweedeling steeds groter wordt, dat was voor de mensen wel duidelijk, maar alle antwoorden van de kraskaart goed hebben, was een verhaal apart.  Slechts enkele voorbijgangers hadden de drie vragen op de kraskaart goed. Het leverde heel veel verbaasde reacties op en dat was nou net de bedoeling.

Foto: SP

De zorg en de bezuinigingen waren ook een hot item en soms werd er stil gestaan bij de problemen van Griekenland.

Het was goed toeven in Gorredijk bij een gezellig zonnetje had niemand haast en een stukje suikerbrood ging er ook wel in.

De jeugd werd verwend met een frisbee en een paar jonge dames werden helemaal blij met een paar gave tomaten oorbelletjes, die ze zo maar van die aardige mensen van de SP kregen. Een van de dames kwam nog vol trots laten zien hoe mooi de oorbellen haar stonden. Daar moest natuurlijk nog even een foto van gemaakt worden.

Foto: SP

 

Reactie toevoegen

U bent hier