h

Nieuwsbrief mei 2015

2 juli 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Pers springt op SP Opsterland actie.

Na in zowel Nij Beets als Beetsterzwaag geweest te zijn in het kader van Buurten in de Buurt, vanwege vocht- overlast, hebben we besloten een oproep te plaatsen in de SA24 en De Woudklank. Op zondag 26 april j.l. deed ik namens SP Opsterland het persbericht de deur uit. Beide kranten zouden op woensdag deur aan deur ver- spreid worden. Dinsdag begon de telefoon te rinkelen, Omrop Fryslân TV, was dat even schrikken. Helemaal niet op gerekend dat een item over vochtoverlast de televisie kon halen. Vanaf dat moment is het niet meer rustig geweest. De oproep was bij de beide plaatselijke kranten al op de website geplaatst en na het telefoon- tje van de sector TV volgde al snel een ingesproken boodschap van de sector radio met het verzoek zo snel mogelijk terug te bellen. Tja en toen was er een beantwoorder. Het duurde twee dagen voordat ik weer werd teruggebeld. De SA24 en De Woudklank waren inmiddels bezorgd in Opsterland en de eerste reacties kwamen binnen.

Toen we donderdag werden terug gebeld, hadden we als SP Opsterland al 12 meldingen ontvangen betref- fende vochtoverlast. De meldingen kwamen zowel per telefoon als per email binnen, met name donderdag waren we er erg druk mee. Met alle mensen is er een afspraak gemaakt dat we langs komen om de vocht- problemen op de foto te zetten en dan gelijk adres gegevens te noteren en te vertellen wat we willen gaan doen.

Na enig geregel werd er met Omrop Fryslân een afspraak gemaakt voor een interview, bij een van de gedupeerde mensen, later die middag. Omdat ook Elkien door Omrop Fryslân was benaderd werd SP Opsterland via een mail verzocht met enige voorrang, maar het liefst zo snel mogelijk contact op te nemen met Elkien. Helaas voor Elkien werd het mailtje pas na het interview en na kantoortijd gevonden.

Foto: SP

Vrijdagmorgen in alle vroegte was het item vocht- overlast op de radio met een opname van het interview van een dag daarvoor en live in de uitzending per tele- foon mevrouw Schaafsma van woningbouwvereniging Elkien. Door de uitzending van die morgen kregen we weer een reactie van Actiefmedia, het weekblad van Burgum en omgeving.

Actief Media bezorgt ook in Ureterp en daarom waren ze geinteresseerd in de oproep van ons. Door
Actief Media vernamen we weer dat zij de oproep hadden gelezen in De Drachtster Courant en zo kwam een oproep van SP Opsterland in de media in half Friesland.

Inmiddels kunnen we wel zeggen dat vochtoverlast
en zwarte schimmel een probleem is wat leeft bij de mensen. Heel veel mensen hebben al jarenlang last van schimmel en krijgen niets gedaan bij de woningbouw- vereniging waar ze bij huren. Wij als SP Opsterland zullen deze mensen gaan ondersteunen in hun strijd en er alles aan doen om samen met huurders en verhuur- ders het probleem op te lossen. Het moet toch mogelijk zijn, dat er een gezonde leefomgeving gaat komen, voor al die mensen die al jarenlang met hun klachten tegen een muur van onbegrip op lopen. Klachten die steeds werden afgedaan met: “U ventileert niet voldoende en u moet meer stoken.”

Er zijn mensen die elke maand een behoorlijk bedrag kwijt zijn aan spul om de schimmel te verwijderen. Is dat woongenot?

Jolanda Geerling – van Overhagen.

Michiel Schrier kandidaat gedeputeerde SP Fryslan

Zaterdag 18 april jongstleden heeft de SP op haar regio- conferentie Michiel Schrier (1972) uit Drachtstercompag- nie naar voren geschoven als kandidaat gedeputeerde. Michiel Schrier is een SP-er in hart en nieren. Voor Smal- lingerland zit Michiel al 8 jaar in de gemeenteraad en hij weet hoe het is om zowel oppositie- als coalitie- partij te zijn. We zijn dan ook heel blij dat Michiel Schrier, mocht de coalitie doorgang vinden, het sociale gezicht van de SP gaat vertegenwoordigen in de Gedeputeerde Staten. SP Opsterland wenst Michiel op voorhand heel veel suc- ces en feliciteert hem met zijn kandidaatschap.

Michiel Schrier

Wie goed doet, goed ontmoet!

Lieve mensen we weten dat ieder jaar het verschil tussen rijk en arm groter wordt. Maar zijn die rijken ook gelukkiger? Heeft het materialisme ons veel geluk gebracht? Ik denk het niet. Maar wat schieten we ermee op wanneer we in ons krantje iedere week aan elkaar schrijven hoeveel de ander weer rijker is geworden. We bereiken er alleen maar mee dat we in mineur raken. Om mopperen tegen te gaan, doe ik iets voor een ander. Laatst sprong ik van mijn fiets om iemand te helpen met het aanduwen van zijn aanhanger. Die meneer was erg blij en licht verbaasd over de toegescho- ten hulp. Ik had ook kunnen mopperen over dat niemand die man niet even helpt. Nu kon een ander denken ‘Goh dat had ik ook wel even kunnen doen’.

Sociaal doen voelt soms best rijk!

ingezonden door Rudi v.d. Duim

BAN ( bijzonder a-sociaal nieuws) mei 2015

-- Men wil de bestuursvoorzitter van ING een salarisver- hoging van 28% geven, waarmee zijn jaarsalaris wordt opgehoogd tot 1.683.000,00 euro...

-- Volgens PvdA-Kamerlid John Kerstens is het een plicht om te melden wanneer grootouders met een bijstands- uitkering op de kleinkinderen passen. De gemeente bepaalt vervolgens hoeveel uren de opa en oma in kwes- tie mogen oppassen. De gemeente zou het oppassen zelfs mogen verbieden volgens Kerstens. (Bron:Politalk.)

Pieter Kraaima gekozen tot Regio-vertegenwoordiger

Op de Regioconferentie van SP Friesland hebben de SP leden Pieter Kraaima gekozen tot regiovertegenwoor- diger van Friesland. Pieter is gekozen voor een periode van twee jaar. Als regiovertegenwoordiger van Friesland ben je de verbindende factor tussen de SP afdelingen in Friesland. Ook ben je de vertegenwoordiger van de Friese afdelingen bij het Partijbestuur.

Pieter is al jaren lid van de SP en komt uit Harlingen. Namens SP Harlingen heeft Pieter in de gemeenteraad gezeten en heeft daar zowel de kant van de oppositie als de coalitie ingenomen. Nu is Pieter voorzitter van

SP Harlingen en sinds enkele weken Statenlid namens de SP in Friesland.
SP Opsterland feliciteert Pieter met zijn verkiezingen en wenst hem veel succes toe.

Pieter Kraaima.

U bent hier