h

Peuteropvang Opsterland

2 juli 2015

Peuteropvang Opsterland

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

Timpaan kwam de afgelopen maanden in het Opsterlandse nieuws met de aankondiging van bezuinigingen in de peuteropvang in Opsterland.

Maar liefst acht van de twaalf peuteropvangplaatsen zullen worden gesloten. Voor met name werkende ouders met kinderen een behoorlijke strop. Was er voorheen in elk dorp zo ongeveer wel een peuteropvang, dan is dat half augustus met de start van het nieuwe schooljaar heel wat anders. Ouders zullen nu hun kinderen in een ander dorp onder moeten gaan brengen als het even tegen zit. Via Timpaan kunt u alleen nog terecht in de grotere dorpen van Opsterland. In Gorredijk bij 't Prethuis of de Speeldoos, in Beetsterzwaag bij het Kwetternest en in Ureterp bij de Hummelterp.

Terwijl ik dit schrijf zijn zes peuteropvangen bezig om te onderzoeken of ze met een andere baas een doorstart kunnen maken of zelfstandig verder gaan met ondersteuning van dorp of gemeente. Voor de Krobbedobbe in Friesche Palen en De Telle in Wijnjewouden is een nieuwe eigenaar gevonden. Ouders in deze plaatsen kunnen dan ook weer rustig ademhalen en zonder zorgen op vakantie. Voor de peuters in Bakkeveen, Langezwaag, Lippenhuizen, Nij Beets, Terwispel en Tijnje wordt het zoeken naar een plek voor hun peuter en zal er gekeken moeten worden naar andere oplossingen, misschien wel buiten Timpaan om. De vraag is of dit zomaar gaat lukken! Zijn er wel genoeg peuteropvang mogelijkheden om alle peuters uit de eerder genoemde dorpen elders onder te kunnen brengen, of zitten die allemaal vol? De tijd zal het leren!

Lukt het u niet om plaats voor uw kind te vinden omdat alles vol is? Laat het ons dan weten, dat kan op opsterland@sp.nl .

Jolanda Geerling – van Overhagen

Reactie toevoegen

U bent hier