h

Ron Meyer gekozen tot partij voorzitter.

29 november 2015

Ron Meyer gekozen tot partij voorzitter.

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

 

 

Het beloofde een mooi congres te worden, want er viel wat te kiezen. Niet alleen amendementen en moties maar ook het dagelijkse bestuur en vooral en voornamelijk een nieuwe voorzitter. Juist omdat er zoveel te kiezen was kregen alle afgevaardigden bij binnenkomst een map met verkiezingskaarten voor het kiezen van de voorzitter en de secretaris van de partij en een lijst met kandidaten voor het bestuur. Voordat het zover was kregen zo'n 16 aangemelde sprekers een minuut de tijd om het congres toe te spreken waarom te kiezen voor welke kandidaat. Veel steunbetuigingen aan beide kandidaten werden uitgesproken, veel mooie woorden werden er gezegd. De reacties uit de zaal lieten blijken dat er twee kampen waren, waarin het moeilijk was te zeggen wie er zou winnen. De spanning steeg en na alle goede aanbevelingen was het dan eindelijk tijd om te kiezen.

 

Tijdens de lunchpauze werden de stemmen geteld van de mensen die als afgevaardigden mochten stemmen. Van de ongeveer 1000 koppige congresgangers waren dat er ruim 900. De spanning steeg en de vraag was, wanneer komt de uitslag?

 

Eindelijk was het dan zover de uitslagen van alle verkiezingen werden medegedeeld. Voor het dagelijks bestuur werden alle voorgestelde kandidaten gekozen, ook de secretaris Hans van Heijningen werd unaniem herkozen. En toen, was het dan zover de spanning was te voelen in de zaal, Sharon Gesthuizen kreeg ruim 370 stemmen en Ron Meyer kreeg het vertrouwen van ruim 500 stemmen in percentage's 41% voor Sharon Gesthuizen en 59% voor Ron Meyer. Applaus en gejuich brak uit in de zaal. De kandidaten werden door Jan Marijnissen en Emile Roemer in de bloemen gezet en op de foto door de toegestroomde journalisten. De eerste die Ron Meyer feliciteerde was Sharon Gesthuizen. Met brede lach nam ze haar verlies en feliciteerde Ron Meyer met zijn overwinning en wenste hem veel succes toe. Ron Meyer klom het podium op en nam de felicitaties van het inmiddels staande publiek in ontvangst.

 

In zijn speech bedankte hij alle mensen die hem hadden geholpen en opgeleid hadden. Ook memoreerde hij een paar wijze woorden van zijn Oma, die in de zaal aanwezig was. Hij vertelde een anekdote over de tijd dat hij nog een jongen was. Een anekdote die eindigde met de wijze woorden van zijn Oma, ' Jongen als je iets wilt doe het dan stapje voor stapje, dat gaat sneller dan hardlopen.' Ron Meyer wil hiermee zeggen dat hij veranderingen stapje voor stapje in zal voeren om het zo goed mogelijk te doen en er zoveel mogelijk profijt van te hebben. Actie voeren prima, maar het gaat erom om acties te winnen. Ook hoopte hij dat we na deze spannende verkiezingen samen schouder aan schouder de deur uit zouden lopen om ten strijde te gaan voor een Sociaal Nederland. Een staande ovatie was zijn deel en het publiek scandeerde actie, actie, actie.

 

Wij het bestuur van SP Opsterland feliciteren Ron Meyer met zijn verkiezing tot voorzitter. We hopen dat hij een aantal ideeën van Sharon Gesthuizen mee zal nemen in zijn uitvoering van het voorzitterschap. Waarom? Omdat, 41% van de afgevaardigden achter de ideeën van Sharon Gesthuizen staan voor verbreding van de partij. In Nederland is meer aan de hand dan zorg, en tweedeling, zoek coalities met organisaties die strijden op andere gebieden dan zorg en tweedeling. Uiteindelijk is het doel van ons allen menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

 

Ron, heel veel succes als voorzitter van deze machtige mooie partij.

 

Jolanda Geerling - van Overhagen

Reactie toevoegen

U bent hier