h

Zorg een grote zorg door dure premies en eigen risico.

19 januari 2016

Zorg een grote zorg door dure premies en eigen risico.

Foto: SP

Ron Meyer was maandag 18 januari 2016 de grote gast van SP Opsterland.

In de activiteitenzaal van De Skans waren een dertigtal belangstellenden aanwezig om nader kennis te maken met de nieuwe voorzitter van de SP in Opsterland.

In een vraaggesprek met Jacob van der Hoek sprak Ron Meyer over zorg, vluchtelingen, armoede en zijn ideeën als voorzitter bij de SP.

Tijdens dit vraaggesprek kwamen er veel aanvullende vragen uit de zaal. Duidelijk werd deze avond dat er gewerkt wordt aan een grote actie betreffende de zorg.

Foto: SP

Ron Meyer haalde aan dat het erg was dat zorgverzekeringen miljarden op de plank hadden liggen terwijl de zorgpremie elk jaar omhoog gaat en ook het eigen risico jaar in, jaar uit wordt verhoogd. Geld dat in de zorg gestoken zou moeten worden om meer handen aan de bedden te krijgen. We zijn in Nederland is beter af met een collectieve zorgverzekering waar winst maken niet mogelijk is en de premies omlaag kunnen en het eigen risico kan worden afgeschaft.

Ook zouden we met zijn allen een vuist moeten maken, samen ben je machtiger dan alleen. Ron Meyer gaf als voorbeeld de acties van de schoonmakers, die heel succesvol waren en de acties van Young and United.

Op zijn eigen wijze maakte Ron Meyer na afloop van het officiele gedeelte kennis met alle aanwezigen. Onder het genot van een drankje was er alle gelegenheid tot napraten. 

Reactie toevoegen

U bent hier