h

Laat Fryslân niet zakken!

24 april 2016

Laat Fryslân niet zakken!

Foto: SP

19-04-2016•Zaterdag 16 april zijn een aantal organisaties op uitnodiging van de SP bij elkaar gekomen om te praten over gaswinning en duurzame energie in Fryslân. Aanleiding zijn de gedeelde zorgen over gasboringen in onze provincie.

Met deze bijeenkomst als startpunt wil de SP een platform bieden om samen op te trekken tegen gaswinning en te pleiten voor duurzame alternatieven.

 

Onder de slogan ‘Laat Fryslân niet zakken’ spraken mensen van de Waddenvereniging, gasTvrij Terschelling, Fêste Grûn Dongeradiel, coöperatieve energie initiatieven en Dorpsbelang Top & Twel met elkaar over manieren om de besluitvorming te beïnvloeden. Vanuit de politiek was naast de SP ook de FNP vertegenwoordigd.

Foto: SP

Erik Smaling (SP Tweede Kamer) en Gedeputeerde Michiel Schrier (SP)

 

Aanjager van het platform en SP statenlid Machiel Aarten: “We kunnen terugblikken op een inspirerende dag waarin het delen van informatie en ervaring centraal stonden. Maar we kijken nu vooral vooruit. Hoe meer mensen en organisaties zich aansluiten bij deze beweging, hoe sterker de stem richting Den Haag om te stoppen met de fossiele waanzin.”

Foto: SP

Aanwezigen delen hun kennis en informatie, Omroep Friesland filmt op de achtergrond.

 

Op 28 mei organiseert platform ‘Laat Fryslân niet zakken’ een provinciale actiedag. Voor wie op de hoogte wil blijven of zich wil aansluiten: volg ons via Facebook

https://www.facebook.com/laatfryslannietzakken

Reactie toevoegen

U bent hier