h

Meerderheid inwoners Nij Beets tegen proefboring Vermilion

19 september 2016

Meerderheid inwoners Nij Beets tegen proefboring Vermilion

Foto: SP

De inwoners van Nij Beets zeggen met bijna 89% duidelijk Nee tegen de plannen voor een proefboring door Vermilion aan De Ripen 19 in Nij Beets.

Dat is de uitkomst van een enquête die donderdag 15 september onder de inwoners van Nij Beets is gehouden. Daarmee geven de inwoners een heel duidelijk signaal af dat er geen draagvlak is om deze proefboring te laten  plaatsvinden. 

Verder was ruim 80% van de ondervraagden inmiddels op de hoogte van de proefboring, maar wist een kleiner percentage ondervraagden te zeggen, waar die boring zou moeten plaatsvinden namelijk een kleine 67%.

Bijna 89% van de ondervraagden gaf verder aan dat ze vonden dat de Gemeente Opsterland Nee zou moeten zeggen, wat de Gemeente ook heeft gedaan.

Mocht er vanuit Den Haag toch besloten worden om een proefboring toe te staan en ook de gang naar de rechter niet gewonnen worden, dan willen de inwoners van Nij Beets dat er een fatsoenlijke informatievoorziening is en dat die gegeven gaat worden door de Gemeente Opsterland wel of niet samen met Vermilion.

Daarnaast wil ruim 95% van de ondervraagden dat er goede afspraken worden gemaakt betreffende de 0 meting en de schade die voortkomt uit het doen van proefboringen en ook uit het mogelijk winnen van gas.

Maar laat het duidelijk zijn de inwoners van Nij Beets willen hun natuur beschermen en zien liever niet dat er een boortoren komt naast het natuurcompensatiegebied bij het Polderhoofdkanaal.

Foto: Marten de Wind / Marten de Wind

Reactie toevoegen

U bent hier